wordpress theme
wp themes

HappyHistory

Voor degene die ons wat minder goed kennen kan je hier lezen over ons roemruchte verleden ;-) Onderstaande is geschreven door Quinta.

In 2001 kreeg ik voor mijn verjaardag, van collega’s, een schildersezel, verf en kwasten. Een tof cadeau omdat het in het jaar 2000 nog 2 kanaries waren. Vol zelfvertrouwen ging ik met de verf aan de slag. Patrick zag het geklieder aan en vroeg of hij het ook mocht proberen. Vrienden die langs kwamen waren toen al erg gecharmeerd van zijn creaties, die toen nog bestonden uit een groot rond wit hoofd en een hoekig lichaam met daaraan hark handen en benen. Met gebruik van spuitbussen ging Patrick helemaal los.  Ik vond het wel leuk geweest met mijn cadeau en gaf het schilderen op.

Ik was werkzaam in een restaurant en dacht daar de boel een beetje op te leuken door daar Patrick’s schilderijen op te hangen. Na ontzettend veel reacties te hebben gekregen besloten wij ze te gaan verkopen voor 75 gulden per stuk. Niet aan te slepen waren ze en er kwamen veel opdrachten binnen. In het restaurant kwam Micha ook vaak een bakkie doen. Micha en ik kenden elkaar al en zo kwam hij in gesprek met mijn Patrick. Al heel snel waren Micha en Patrick een aanwinst voor elkaar in het creëren van vrolijke kunst zonder blabla, zoals ze het zelf omschreven. Happyheads was geboren, ingeschreven bij de KvK en huurden een atelier. Patrick nam een baan voor 20 uur om zoveel mogelijk met dit hard lopend bedrijf bezig te kunnen zijn.

Super trots was ik op die 2. Er werden zitzakken met happyheads afbeeldingen erop gemaakt en 3000 T-shirts. Wat waren ze zelf ook trots op dit alles. Avonden lang kletsen waren hieraan vooraf gegaan. Ik genoot van hoe ze alles deden.

En dan loopt het opeens anders dan gedacht. Dit was en is nog steeds niet te bevatten. Patrick? Die jongen van 33? Die vol in het leven staat? Ja die! Die kreeg in 2006 te horen 3 hersentumoren te hebben en ongeneeslijk ziek te zijn. U heeft nog 9 maanden. Er ontstonden nog veel schilderijen tijdens zijn ziekte. Hij wilde er nog zoveel mogelijk maken. Happyheads hield hem op de been. In zijn dagboek heeft hij geschreven dat het bijzonder is iets moois achter te laten en zo niet snel vergeten te worden. Er zijn nog heel veel ontwerpen van Patrick die niet gebruikt zijn.

Daarom gaan Micha, ik en onze nieuwe partners door met het verspreiden van het happyheads virus. Dit heeft ons, al is het 3 jaar lang stil geweest, nooit losgelaten. Zoals beloofd aan Patrick en met veel zin staan er nog veel dingen te gebeuren.

R.I.P. Patje ;-)

← Back

Reacties

<
Micha | HappyHeads op donderdag, december 1st, 2011

Hoi Allen!

Dank voor jullie berichten! Begin 2012 willen we er met nieuw werk flink tegenaan!
Dus houd ons in de gaten via Facebook (http://www.facebook.com/HappyHeadsLaboratory?sk=wall) –> ff LIKEN natuurlijk ;-)
en Twitter (https://twitter.com/#!/HappyHeadsLab) –> ff VOLGEN natuurlijk ;-)
en via http://www.happyheads.nl, dan hoor je zsm meer!

HappyGreets,
Micha Madera
HappyHeads Laboratory

Janneke Poort op maandag, juli 4th, 2011

Te gek dat jullie terug zijn en dat jullie Patrick zijn mooie werk in leven blijft!!
Keep up tha good work en ik zit met smart te wachten op jullie nieuwe werk.
Lieve groeten,
Janneke

Peter Starre op woensdag, mei 11th, 2011

Mooi lieverd! xx

buurmeisje op vrijdag, maart 4th, 2011

Heel mooi geschreven buuf.

Reageer!

Name

E-Mail

Website

Bericht